Skip to main content

El diumenge 2 d’octubre es va celebrar la segona plenària dels CJC Catalunya que va aplegar a part de la militància. Durant la sessió es va analitzar la conjuntura actual a Catalunya i es van abordar les necessitats polítiques i organitzatives de la joventut, tot establint les principals línies d’acció pels propers mesos.

L’acte es va obrir amb la salutació del Partit a càrrec d’en Ferran Peris, membre del Comitè Central del PCTE, que va exposar un anàlisi històric de la situació de moviment comunista a Catalunya, per tal d’entendre com les forces revolucionàries hem arribat al dia d’avui. Va destacar la importància d’haver pogut recuperar un Partit que actua com a mur de contenció ideològica, no només com a acte de resistència sinó com a eina capaç de fer passar a la classe obrera a l’ofensiva.

Durant el debat, es va abordar el Pla de Treball pels propers mesos i es va fer un repàs del moment polític actual, sintetitzat a la Resolució del XXVè ple del Comitè de Catalunya. D’entre tot, es va destacar la baixada de salaris generalitzada com a resultat d’una inflació galopant i la intensificació de les vies d’explotació de la nostra classe, a través de les noves fórmules de treball a demanda, que permeten explotar la força de treball només quan surt més rentable al capital. Tot això, sumat a un atur endèmic entre la joventut de més del 25% i els preus de lloguer enfilats dificulten l’emancipació dels joves i afavoreixen la pluriocupació, tot lligant-nos a una vida accelerada per mantenir en constant funcionament la roda de la producció.

En aquest context, la nostra tasca passa per intensificar la intensa lluita política i ideològica per evidenciar les contradiccions que el sistema capitalista mostra cada dia, denunciant el paper dels reformistes i els oportunistes en el sotmetiment de la nostra classe. L’activitat militant al centres de vida de la nostra classe, principalment als centres d’estudi, als centres de treball i als barris obreres, són doncs una necessitat palpable per trencar amb l’hegemonia de la socialdemocràcia i assenyalar la necessitat de confiar només en les nostres pròpies forces.

Desprès del debat, es va organitzar un dinar a on van participar militants, simpatitzants i amics de l’organització, a on es van fomentar relacions de camaraderia, a la vegada que es xerrava en un ambient distés de les principals preocupacions del jovent.

Tot plegat, la segona plenària dels CJC Catalunya va demostrar l’increment de les capacitats de debat i intervenció de l’organització, va afavorir l’establiment d’unes relacions interpersonals sanes al marge de la voràgine capitalista en la que estem immersos dia a dia i es va saldar amb l’establiment i assumpció dels principals reptes a afrontar durant als propers mesos.

En un context d’increment dels atacs contra la nostra classe, toca no romandre passius, toca passar a l’ofensiva, toca organitzar a la classe, toca triar allò que és necessari.

Comitè Nacional dels CJC Catalunya