CatalunyaNotas de prensaTerritorios

El PCTC i els CJC s’expandeixen a la província de Lleida

By 18/11/2021 junio 10th, 2022 No Comments

En l’any del centenari de la fundació del Partit Comunista, el PCTC i els CJC recuperen estructura en les 4 províncies catalanes, consolidant l’estructura a Lleida, el que comporta una important passa endavant en la conformació del projecte comunista.

La província de Lleida és a dia d’avui la principal productora del sector primari a Catalunya. La població s’ha incrementat un 14% des de l’any 2000, molt per sota del ritme de creixement de les altres 3 províncies, totes per sobre del 20%, la qual cosa està relacionada, entre altres, amb la falta de recursos i serveis que obliguen a la població de l’àmbit rural a emigrar ja sigui a Lleida capital o a altres províncies.

S’ha de tenir en compte que 75% dels municipis de Catalunya pertanyen a la realitat del món rural, la majoria d’ells situats a Lleida. D’aquests, el 80% perden població anualment, particularment gent jove, el que genera un envelliment de la població (de mitjana, el 25% dels habitants de zones rurals tenen més de 65 anys). La problemàtiques que implica l’èxode rural, el fet que molts joves es vegin obligats a abandonar els pobles davant de la manca de perspectives laborals i de serveis per engreixar ciutats massificades que ofereixen poca qualitat de vida i treballs precaris i temporals, són plenament vigents en el dia d’avui.

La consolidació de l’estructura els PCTC i els CJC és, doncs, un avenç significatiu en el projecte no només de construcció del Partit, sinó en dotar a la classe obrera i, particularment a la joventut,, d’una eina de lluita.

És hora de fer una passa endavant, es hora de triar el necessari.