CatalunyaTerritorios

La Plenària del Comitè Nacional dels CJC-Catalunya debat sobre l’inici de curs

By 02/09/2021 junio 10th, 2022 No Comments

Durant el cap de setmana del 28 i 29 d’agost s’ha dut a terme la plenària del Comitè Nacional dels CJC-Catalunya on s’ha fet una valoració de l’etapa anterior i s’han marcat les línies i els objectius polítics que vertebraran l’activitat de l’organització pel curs 2021/2022.

La conformació del Govern durant els darrers mesos ha tornat a mostrar les contradiccions entre els diferents sectors de l’independentisme. El procés però, continua essent funcional als sector de la petita i mitjana burgesia locals que reivindiquen una major quota d’autogovernança. En matèria econòmica el nou govern te la intenció de legislar en total sintonia amb el govern espanyol, mostrant una vegada més que independentment de les contraccions que es desenvolupen en el si de la classe burgesa en l’essencial, en la modernització de l’explotació, hi ha acord entre les diferents fraccions. Així doncs, en el document signat entre ERC i JxCat s’aposta decididament per la FP dual, adaptant l’educació a les necessitats de la industria i fomentant la ma d’obra juvenil barata, s’acorda la creació d’un fons d’inversió públic-privat destinat a la “reactivació” del teixit productiu i a l’increment de la competitivitat de les PIMEs i es presenta una llei de la ciència que va en les línies de la reforma aprovada per l’executiu espanyol, amb la intenció de subordinar definitivament la recerca al capital, tal i com ja s’analitzava en la resolució publicada a l’agost. És significatiu el paper que una vegada més juga la CUP en quest procés. Malgrat la retòrica, la formació torna a donar un suport tàcit a les mesures impulsades pel govern la Generalitat, sense tenir capacitat d’articular una alternativa clara a la dominació burgesa i acceptant les regles del parlamentarisme, corroborant el caràcter socialdemòcrata de la formació que ja fa temps que denunciem.

Mentre que el bloc independentista es dedica a implantar falses il·lusions en la població, situant com a única alternativa la ruptura amb Espanya, el xovinisme espanyol respon apel·lant a una unió interclassista en defensa de la nació, representativa del poder burgés. Una vegada més, toca denunciar que la classe obrera no te res a guanyar en una possible reordenació del poder burgés.

Les mesures que adoptaran aquest any el govern espanyol i el de la Generalitat, dirigides a incrementar el marge de benefici del capital i, per tant, l’explotació d’una classe obrera ja extenuada, mostren una vegada més la caducitat del mode de producció capitalista. En aquest context, és obligació dels comunistes plantar cara als atacs i ser capaços d’assenyalar que l’explotació de la classe obrera, i en particular de la joventut, no depèn d’un o altre govern, sinó que és inalienable al mode de producció actual.

Així doncs, l’única alternativa beneficiosa per a la classe obrera és la de construir un projecte polític independent que ens permeti segar les cadenes amb les que el capital lliga i condemna al proletariat. Tria allò necessari! Construeix l’alternativa revolucionaria! Uneix-te a la joventut comunista!