CatalunyaTerritorios

Els CJC de Girona es manifesten contra la pujada de la llum

By 21/10/2021 junio 10th, 2022 No Comments

El preu de la llum s’ha disparat més d’un 44% durant el darrer any, posant en greus dificultats a milers de famílies obreres. L’arribada del fred tornarà a obligar a amplis sectors d’extracció obrera i popular a escollir entre pagar la calefacció o el lloguer, generant unes condicions de vida indignes, molt particularment pels menors. La realitat és que la carestia de la vida s’ha disparat, l’IPC puja més de 4 punts, la benzina 22 i la compra bàsica més de 3. Per la seva banda, el govern de coalició és limita a una mínima pujada del SMI del 1,7%, el que en realitat implica una baixada del salari real de la majoria treballadora i confirma que gestionen, un cop més, en favor dels capitalistes.

En aquest context, el passat dissabte 16 d’octubre els militants dels CJC van sortir als carrers de Girona, en el marc de les protestes contra el «Tarifazo» i l’increment de la carestia de la vida, sumant-se així a les mobilitzacions que van ser convocades pel PCTE i els CJC fa escasses setmanes, i a les convocatòries de les diverses assemblees populars contra el “Tarifazo” elèctric que han suposat un punt d’inflexió.

Organitzats amb sindicats obrers i entitats veïnals es va apostar per la necessitat de lluitar sense renúncies, assenyalant que la única sortida per acabar amb l’enriquiment d’uns pocs a costa de la vida de la majoria treballadora és la socialització de les elèctriques. Des de el col·lectiu de Girona es fa una crida organitzar-se en estructures de classe independents i a reforçar les files del PCTE i els CJC, conscients de que el mode de producció capitalista és el causant de l’actual crisi i de les misèries, en general, que pateix la classe obrera. Toca donar un pas endavant, cap confiança depositada en els representats de la burgesia.

Per l’expropiació sense indemnització de les companyies elèctriques, pel control obrer de la producció, per la sobirania energètica i industrial, tria el necessari.