CatalunyaTerritorios

Comunicat arrel de la mort d’un jove treballador a Cornellà del Llobregat

By 12/05/2021 junio 10th, 2022 No Comments

Un dia abans del primer de maig, el passat 30 d’abril, un jove de 19 anys va morir en accident laboral a Cornellà del Llobregat. L’empresa CIDAC, per la qual treballava, mantenia i manté als seus treballadors en unes condicions de treball pèssimes i amb unes mesures de seguretat pràcticament inexistents, que van acabar comportant la tràgica mort d’en Xavi. A les jornades laborals de més de 12 hores, s’ha de sumar unes instal·lacions en un estat lamentable i unes condicions de treball més que deficients; per si fos poc, per demostrar la poca importància que te la vida de la classe obrera, després la mort del jove la fàbrica va continuar produint.

Una vegada més es demostra que els obrers som un simple número, una part de la maquinària que necessita el capitalista per a obtenir benefici. Només a Espanya al 2020 més de 780 treballadors van perdre la vida en accident laboral, i el número de morts causats pel terrorisme patronal al mon supera, de llarg, els morts causats per la COVID-19.

Fa poc va ser en Xavi, però com ells, milions d’obrers morts i milions més que moriran per a continuar mantenint en peus un mode de producció moribund i en descomposició que vol morir matant. No existeix futur per a la classe obrera sota jou del capital, per això és indispensable l’organització dels treballadors com a classe independent, per fer front a aquest sistema que ens explota, ens anul·la i ens condemna; resignar-se és deixar-los vèncer!

El proper dijous 13 de maig, a les 16.30h, a les portes al Carrer de Sant Joan Despí, 101, Cornellà del Llobregat, sindicats i col·lectius han convocat una concentració a la que animem calorosament a assistir.

La classe obrera perdrà totes les batalles, excepte la darrera.